Location: Places >> Europe >> ☀ Free Catalonia ll*ll Catalan Lands (InterState group: Andorra-Spain-France-Italy)
Login for full access to Couchsurfing Groups. Not a member yet? Join our community!

“Stars & Stripes” digital patrocinat pel Departament de Defensa dels Estats Units.
Posted September 25th, 2012 - 8:46 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
http://www.directe.cat/noticia/238837/lexercit-america-ja-parla-duna-catalunya-independent
L’exèrcit americà ja parla d’una Catalunya independent
“Stars & Stripes” http://www.stripes.com/news/europe/spanish-region-of-catalonia-says-it-may-proclaim-independence-1.190293 digital patrocinat pel Departament de Defensa dels Estats Units i de gran impacte comunicatiu, ha convertit la independència de Catalunya en la noticia més llegida
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/09/un_web_militar_america_apunta_que_catalunya_pot_declarar_la_independencia_88894.php

Política
22/09/2012
18:52 h.
Un web militar americà apunta que Catalunya pot declarar la independència
'Stars and Stripes' informa que el pas cap a l'Estat propi es pot produir després de les eleccions catalanes

http://www.stripes.com/news/europe/spanish-region-of-catalonia-says-it-may-proclaim-independence-1.190293Spanish region of Catalonia says it may proclaim independence
By Sinikka Tarvainen

Deutsche Presse-Agentur
Published: September 22, 2012
BARCELONA -- Catalonia may proclaim independence from Spain after the next regional election, a local official said Friday, in an apparent open challenge to the national government.

The north-western region has taken "a road of no return" toward independence, Catalonia spokesman Francesc Homs said.

The possible mechanisms to achieve it included a referendum or a unilateral proclamation of independence by the regional parliament after the election, he said.

"The process that is being opened is not for the impatient," he said.

Madrid has refused even to grant greater financial powers to Catalonia, which already enjoys a large degree of autonomy.

Homs made the comments after Spanish Prime Minister Mariano Rajoy, in a meeting with Catalan premier Artur Mas on Thursday, refused a request for the region to handle its own taxes.

The meeting was followed by widespread speculation that Mas could call early elections in the autumn, two years ahead of schedule.

Alicia Sanchez-Camacho, the Catalan representative of Rajoy's conservative People's Party, warned Mas that calling elections which acted as a vote on independence would be illegal.

Spain's deep economic crisis has fuelled separatism in the formerly affluent region, where many of its 7.5 million residents believe they would be better off without transferring part of its tax revenue to the country's poorer regions.

Hundreds of thousands of people recently attended a pro-independence rally backed by the regional government.

-----------------------------------------

Segons aquest mitjà, Catalunya pot proclamar la independència desprès de les properes eleccions catalanes. Recullen les paraules, del que ells anomenen un alt funcionari del Govern Català, es refereixen al portaveu Francesc Homs, i parlen clarament de desafiament català al govern central, asseguren que Homs parla de “camí sense retorn” cap a un nou Estat d’Europa. El diari americà explica la possibilitat de recórrer a dues vies per aconseguir la independència; mitjançant un referèndum o una proclamació unilateral d’independència. Al seu entendre la crisi és la responsable de l’augment del independentisme que s’ha convertit en majoritari i compte amb un ampli suport entre els ciutadans catalans que van sortir al carrer per milers en una manifestació històrica i multitudinària.

La independència de Catalunya, la notícia més vista del dia
Stars and Stripes es dedica a oferir notícies i informació independent a la comunitat militar dels EUA, formada pels soldats en servei actiu i reserva, els civils del Departament de Defensa, contractistes, i les seves famílies. Avui dia, Stars and Stripes funciona com una agència de notícies multimèdia. A més de Stripes.com, publiquem quatre edicions de diaris (Orient Mitjà, Europa, Japó i Corea), diverses publicacions setmanals i mensuals, i nombrosos suplements especials.

Posted October 14th, 2012 - 7:57 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
El món anglosaxó i especialment els Estats Units, molt favorable a les tesis catalanes: http://emma-col-cat.blogspot.com/2012/10/catalonia-is-not-madrid-la-vanguardia.html
..."La premsa dels Estats Units ha pres partit per l'independentisme català", es lamentava fa uns dies el diari El Mundo, mentre que un diari digital titulava: "Tenim un problema i es diu Catalonia".
"El focus anglosaxó està controlat –diu GarciaRuiz–. Ara el que ens preocupa és la premsa alemanya i la italiana. A Alemanya, la paraula nacionalisme cau malament d'entrada, mentre que a Itàlia el símil amb la Lliga Nord ens perjudica. Centrar-nos en la qüestió fiscal no ens ajuda, perquè el que hem d'explicar és que Catalunya no és la Padània, en tot cas el símil seria Escòcia". Aquest és el nou repte per als seus argumentaris...

--------------

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/583395-catalunya-i-el-dolar.html

Catalunya i el dòlar
11/10/12 02:00 - Vicent Partal
Em sembla ben significatiu el debat que estem tenint sobre si la república catalana seria o no membre de la Unió Europea.
Com que encara vivim atemorits i amb ànima d'esclaus ens preocupa si ens deixaran ser-ne membres. Discussió que amb els dos peus a terra no té cap sentit ni ningú no planteja de debò a Brussel·les. Entre els alts funcionaris de la Unió no hi ha ningú que pose en dubte que Catalunya en seguirà sent membre després de la independència. Però, alerta, no ho fan perquè siguem bona gent o tinguem raó, sinó per pura conveniència. D'ells. La Unió Europea tem una Noruega al sud i això és el que som nosaltres. Tothom sap que alliberats de l'espoli seríem un dels països més dinàmics i pròspers d'Europa.
Girem el debat doncs i deixem de menystenir-nos.

La Unió Europea té l'aspiració de sumar com més països millor. Per això va néixer i aquest és el seu objectiu. Per raons històriques, Noruega i Islàndia sempre n'han quedat fora i això ha estat sempre una pedra a la sabata de Brussel·les. Que aguantaven però no per gust. I que aguanten molt malament ara quan l'economia va tan malament i resulta que Noruega va millor. El missatge terroritza els passadissos de Barleymont: la millor economia d'Europa és la que està fora de l'euro i la Unió. Que com és ben senzill d'entendre no és precisament una bona propaganda.

Imagineu, però, com tremolen a Brussel·les de pensar que en pocs anys a Noruega i Suïssa, països que encara poden presentar com una excepció curiosa, se'ls unís Catalunya i comencés a circular pel continent la hipòtesi contrastable que a fora s'està millor que a dins. No només això, sinó que encara els podríem atemorir més. Quedar fora de la Unió no vol dir quedar fora de l'euro –en definitiva, països com ara Andorra o Montenegro tenen l'euro com a moneda–. Però tampoc no vol dir que l'haguem de conservar. Imagineu-vos, doncs, que Catalunya adoptés el dòlar com a moneda, igual que ja han fet Panamà, Timor, l'Equador, Uruguai, el Líban, les Bahames, Nicaragua... Proveu a fer l'amenaça i ja veureu com corren...