Location: Places >> Europe >> ☀ Free Catalonia ll*ll Catalan Lands (InterState group: Andorra-Spain-France-Italy)
Login for full access to Couchsurfing Groups. Not a member yet? Join our community!

Recullen signatures a la web de la Casa Blanca per l'autodeterminació de Catalunya
Posted November 30th, 2012 - 11:18 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1
| We the People: Your Voice in Our Government

Signeu i feu-lo córrer tant com pugueu, ja ho tenim quasi bé.
(Per signar primer t'has de registrar 8crear un compte),
i des de la pàgina web t'envien la contrasenya, o també copiant i enganxant l'enllaç que t'envien al mail només has de clicar on diu signar).

Recullen signatures a la web de la Casa Blanca per l'autodeterminació de Catalunya
Un ciutadà nord-americà ha entrat una petició a la Casa Blanca per demanar el reconeixement del dret d'autodeterminació del poble català pel president Barack Obama.
La petició, tramesa a través de la web de participació ciutadana del govern dels EUA, necessita 25.000 signatures abans de Nadal per ser considerada per Obama i el seu equip.

Posted January 8th, 2013 - 3:30 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
Cal tenir molts amics: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Wp0w70x9bf4

Posted January 12th, 2013 - 2:26 am by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
Un informe jurídic encarregat pel Govern dóna cobertura a l'autodeterminació
L'article 96 de la Constitució espanyola dóna cobertura al dret d'autodeterminació de Catalunya, segons un informe encarregat pel Govern d'Artur Mas a un col·lectiu de juristes catalans. Aquest article reconeix que els tractats internacionals signats per Espanya formen part del seu ordenament intern. Entre aquests tractats n'hi ha un amb l'ONU de 1966 que reconeix a tots els pobles el dret a l'autodeterminació.

JORDI GUARDIOLA 26-09-2012
Un dels asos a la màniga que té el president de la Generalitat, Artur Mas, per fixar l'objectiu d'exercir el dret d'autodeterminació de Catalunya són les conclusions d'un informe encarregat a un col·lectiu de juristes catalans de prestigi, que troba en la mateixa Constitució espanyola de 1978 la cobertura legal per emprendre aquest camí.
L'article 96 de la Carta Magna diu que els tractats internacionals que assumeix Espanya passen a formar part del seu ordenament intern. Agafant-se a això, els redactors de l'informe recorden que el Regne d'Espanya va ratificar el 20 d'abril de 1977 el Pacte Internacional de Drets Polítics i Civils i el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals aprovats per l'Assemblea General de l'ONU al 1966. L'article 1.1 d'aquests dos tractats diu textualment que "tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació" i que "en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític, així com el seu desenvolupament econòmic, social i cultural". A l'article tercer d'aquest mateix tractat també es diu que els estats que el subscriuen "procuraran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la carta de les Nacions Unides".
És a dir, que des del moment que Espanya va signar aquests tractats, i d'acord amb la seva Constitució, passa a reconèixer implícitament el dret dels pobles que la conformen a autodeterminar-se, com un dret fonamental contra el que no pot emprendre cap activitat per destruir-lo, segons que es diu en els mateixos tractats.
El Govern d'Artur Mas ha encarregat diversos informes per carregar-se d'argumentació legal reconeguda per la comunitat internacional per emprendre el camí cap a l'autodeterminació. En aquest sentit, cal destacar que la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, és una perfecta coneixedora de la legislació espanyola i de les esquerdes que pot presentar per la seva anterior responsabilitat com a advocada de l'Estat a Catalunya.

Constitución Española de 1978, Artículo 96.
1. Los tratados internacionales válidamente celebrados, una vez publicados oficialmente en España, formarán parte del ordenamiento interno. Sus disposiciones sólo podrán ser derogadas, modificadas o suspendidas en la forma prevista en los propios tratados o de acuerdo con las normas generales del Derecho internacional.
2. Para la denuncia de los tratados y convenios internacionales se utilizará el mismo procedimiento previsto para su aprobación en el artículo 94.

Posted January 19th, 2013 - 8:02 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
Iniciativa legislativa popular europea
http://www.naciodigital.cat/noticia/50855/milio/signatures/autodeterminacio
La International Commission of European Citizens fa una iniciativa legislativa popular europea perquè la Unió admeti el dret d'autodeterminació dels pobles europeus. Recollirà un milió de signatures, a tota la unió europea.

Posted April 14th, 2013 - 4:23 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
Hi ha iniciada aquesta campanya de recollida de signatures al parlament europeu, en previsió de l'oposició del "Reino de España" a fer la consulta a Catalunya.
Passeu-lo a tanta gent com pugueu!!!...hem d'arribar a 150.000 o més. Només en falten 19.000
Campanya de pressió a les institucions europees per donar suport a un referèndum d'autodeterminació a Catalunya
... i..... passa-ho!¡
https://www.change.org/es/peticiones/european-parliament-the-eu-should-ensure-the-respect-of-human-rights-in-catalonia

Posted May 8th, 2013 - 9:48 pm by from Castellon de la Plana, Spain (Permalink)
La persecució de Clara Ponsatí
"El que resulta veritablement suggestiu per als interessos de Catalunya és el valor pedagògic que té, a escala internacional, el fet que la senyora Ponsatí hagi estat censurada i castigada pel govern espanyol"
Víctor Alexandre
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/la_persecucio_de_clara_ponsati_94027.php