Location: Places >> Europe >> Hungary >> Atyafilátogatás
Login for full access to Couchsurfing Groups. Not a member yet? Join our community!

Megyünk Pécsre
Posted April 18th, 2013 - 1:51 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
első atyafilátogatás.
Családdal május 1. május 2. Pécs a cél.
11 éves és egy 9 éves gyerkőceinkkel négyen leszünk.
Ajánlás?

Posted April 18th, 2013 - 3:15 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Állítólag female van a nevem mellé írva a fenti post-ban, de ez csak az új CS rendszer tréfája lehet...
mi several people vagyunk abban van két csajszi is. Na de nem én!

Posted April 18th, 2013 - 3:38 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
Szia Szilárd ! Nagyon jó ötlet hogy létrehoztad ezt a csoportot . Pécsre mentek azt javaslom úgy keres kanapét hogy aki benne van a Family Welcome Group csoportban amibe te is . Sajnos nincs külön Magyar ilyen csoport még . A másik javaslatom ,írj egy nyitott kanapékérést azt mindenki látja ,rövid bemutatkozó rólad és a családodról. Azt úgy tudod megcsinálni hogy rá klikelsz a profilodon a kanapéra és bejön az Itinerary oda kell be írni hogy Pécs megtalálja a várost országot stb majd beírod a szöveget és mented és azt minden cs-es látja Pécsen ,akinek meg szimpatikus vagy meghív.Pécsen nincs sok kanapé de nem is sokan keresnek . Én majd Keszthely környékére szeretnék menni ott sincs szinte senki ,persze megértem ott a legtöbb ember abból él hogy kiadja a lakását főleg nyáron. Sok sikert kívánok !

Posted April 18th, 2013 - 7:06 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Köszönöm szépen a méltatást, és a tanácsot. A Family Welcome jó ötlet, de úgy látom a keresésben nem lehet csoport tagságra szűrni.

Posted April 19th, 2013 - 9:08 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
De lehet szűrni csoport tagságra is . Mikor már benne vagy a keresésbe fent van a város alatta az emberek listája . Bal oldalon a térkép ,alatta van le kell húzni ,görgetni megtalálod ezt hogy : Filter by: ebből kiválasztani your network öt majd majd megint görgetni és kiválasztani in my groups ott és azon belül lehet az all vagy a select groups ot nyilván a select és utána megtudod jelölni hogy melyik csoportodba keressél hostot . Szerintem menni fog ! Üdv sok sikert hozzá ...

Posted April 19th, 2013 - 1:59 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
ok. köszi, sikerült. Tényleg működik.
Egy Famyilywelcome tag van, de két fővel.
De fel a fejjel!

Posted April 25th, 2013 - 2:40 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Szevasz Antal,
egyébként Keszthely környékén Orth Tomas a fő CS-man.
Ha épp nem is érne rá, jó tanácsa mindig van.
üdv
Szilárd

Posted April 25th, 2013 - 4:06 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
István éppen Lengyelországban van :-)..

Posted April 25th, 2013 - 4:23 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
...mint Lenin Elvtárs...

Posted April 25th, 2013 - 7:23 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
Na ez vicces ,épp ma érkeztem Krakkóba és a Good bye Lenin Hostelba vagyok .........

Posted April 26th, 2013 - 1:57 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Szervusz István!

Akkor mondd el nekik a Lenin Lengyelországban viccet!
Bocs az Antalért, logikus, hogy a CS renszer cseréli a neveket...
Szilárd

Posted April 29th, 2013 - 12:56 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Azt hiszem, nem fogunk mégsem Pécsen CS atyafilátogatni.
Vagy máshol fogunk CS atyafilátogatni, vagy Pécsen de nem CS atyafilátogatni. Mert az open keresésünk nem talált be senkinél.
Van valakinek Pécsre második legjobb megoldásként hivatalos szállás tippje?
De nem is ragaszkodunk Pécshez, csak szívesen megéltem volna a CS hangulatot megint utazóként, amit Nyíregyházán sikerült.

Posted April 29th, 2013 - 1:07 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
Sajna vidéken nem megy cs Magyarországon ,én Bajáról származom ott is sikertelen . Meg sokan csak egy max két embert perferálnak illetve a family klub még nem el terjedt annyira Magyarországon . Sajnos nekem sem írtak a nyitott kérésemre Krakkóba egy ital meghívás volt. Majd ha tapsztaltabb leszel te is látni fogod sokkal többen akarnak itt kapni mint adni ,nekem ez az egyik oka hogy nem fogadok annyi vendéget csak néha ,volt hogy havi 15 vendéget fogadtam és én meg menjek hostelba jó nagy hülyeség de ez az igazság. Na és ami még vicces pont lengyel vendégem volt a legtöbb.........

Posted July 13th, 2013 - 11:08 am by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Na most nekem is két lengyel család vendégem volt, és egy harmadikat elhárítottam. Közgazdasági értelemben örvendetes, hogy a lengyelek elözönlenek minket.
Ami nem örvendetes, hogy az egyik család elég gázos volt. Ilyen CS tapasztalatom sem nagyon volt még...
Ráadásul mikor megtudták, hogy semlegesre értékeltem őket (igazából negatívra kellett volna, de ez is olyan nehezen megy az embernek), bedurcultak és "visszasemlegeseztek", na zagsón. Ilyet is lehet tapasztalni a rendszerben.

Az nyilvánvaló, és nem is lepett meg sosem, hogy többen akarnak kapni, mint adni. El tudtam mindig kerülni a zéró referenciás, megszólítás nélkül jelentkezőket, meg a sosem fogadó, csak utazgatókat. De tán a nempozitív referenciák adásában kicsit suták vagyunk. Így a profil infó után is érhet még meglepetés.

De az tényleg furcsa, hogy ilyen aktív tagként sem találsz helyet, kevés főre sem.

Amúgy szerintem családoknak jobb lehetőség a homeexchange.com, ott nincs vaker. Oda mész, akit te is fogadsz.

Posted July 13th, 2013 - 11:59 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
Talán mert jól beszélek lengyelül sikerült gyorsan kiábrándulnom belölük... Csak kapni szeretnek és ha adnak is valamit csak azért teszik, hogy a többszörösét kapják vissza.. szomoru tanulság ez számomra, és a szabály alol alig alig van kivétel.

99% ban amilyen referenciát ad az ember, olyat is kap vissza.. egy jó neutrálisból is lejön a lényeg annak, aki értö szemekkel olvas a sorok között.

Volt olyan mexikói aki nálunk örömmel lakott aztán amikor mi mentünk olyan koszos volt a fürdöszobája, hogy csak strandpapucsban álltunk a zuhany alá :-) szóval a csere sem holt biztos.... szerintem nincsenek arany szabályok, csak a tapasztalat, ami segit az itéletben.... Jöhet, vagy nem jöhet - ez itt a kérdés :-)


Posted July 15th, 2013 - 7:57 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
sztem az a baj, h nem fejtetted ki, mi volt a probléma. persze az ember nem szeret olyanokat írni, főleg nyilvánosan,h nem használ wc kefét, nem mos fogat, belejön az aurámba, emiatt felkapták a vizet.
az ő referenciájuk is elég béna lett, mert nem derült ki,h mér vagy számukra neutrális.
vagy privátban írtál nekik? esetleg megbeszélhetnétek mi volt a baj, így mindenki tanulna az esetből.

igazából nekem se jött át a lenygel-magyar két jóbarát életérzés.

Posted July 15th, 2013 - 12:57 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Eddig az 50%-kal akkor az én lengyel arányom elég jó. Meglep, hogy ilyen negatív az általános tapasztalat velük. A polják z wenger dvá bratanki akkor már semmi?

Márk, a hölgynek szépen tételesen megírtam mi volt velük a bajom, majd elmentem otthonról, és másnap küldés előtt töröltem a szöveg nagy résézét. Egyszerűen nem volt kedvem annyira elszomorítani, mint amennyire én elszomorodtam, míg összeírtam. Csak a legfőbb érvet hagytam privátban: A tapasztalat alapján meg lettünk kérve a család más tagjai által, hogy több kanapészörföst ne fogadjunk az akarattyai nyaralóban. Ez már így pozitív nehezen lehet.
Az részéről kamu, hogy nem volt elég alapja a véleményhez és ezért neutrális. találkoztunk eleget. Mikor a last minute-szállást kérték és kapták, nem volt még baj, hogy nem leszünk ott velük... Szerintem elegánsabb lett volna részéről egy pozitv, azzal hogy nem érti, mi lehet az oka, hogy nem jót írtak róla. Így viszont kilóg a lóláb, és ahogy András mondja, a sorok között kiolvasható a sztori.

Posted July 15th, 2013 - 1:18 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
hát az 50% az nem jó, bár kicsi a minta. :) én 60%-on állok, de ez persze csak az, akikkel találkoztam. az évi 20 lengyel couch potatot nem számolom, akiktől elfuserált kérést kapok.

Posted July 15th, 2013 - 1:23 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Igen, kicsi a minta. Én András és István rossz arányára reflektáltam, hogy ahhoz képest az 50% jó. Ráadásul ennél jóval jobb (volt) az ideaképem a dologról.

Posted August 23rd, 2013 - 6:04 pm from Budapest, Hungary
This member has chosen to allow only Couchsurfing members to see their group posts. To see this full converstion, sign up or log in.

Posted August 23rd, 2013 - 6:49 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
kvóciens! gyönyörű szó! az enyém kb. 1,6.
én fogadok kezdőket, ha jó a profil, fel lehet ismerni, kivel fogok jól kijönni, de nem kockáztatok. volt egy 30 év körüli amcsi srác, aki min 50 helyen szörfölt, de 0 fogadás. bevallom, csak emitt nem fogadtam, de volt egy franci lány, hasonló arányokkal, aki egy 5 ezres városban lakik, és nem megy hozzá senki.
szóval alapból nem lenne szabad a kvóciense miatt elítélni valakit.

Posted August 23rd, 2013 - 7:24 pm from Budapest, Hungary
This member has chosen to allow only Couchsurfing members to see their group posts. To see this full converstion, sign up or log in.

Posted August 24th, 2013 - 7:18 am by from Budapest, Hungary (Permalink)

Ez nagy igazság hogy vidéki ként nincs lehetősége fogadni hiába van helye ,ha nem akar oda menni senki . Én pl fogadok 0 referenciás vendéget ,de nem preferálom őket nagy részt a kezdőkkel van gond nem tudja merre hány méter .Látom neked csak egy vendéged volt nem volt annyi kellemetlen élményed mint másnak vagy nekem.Úgy könnyű beszélni aki nem hostol . De nem mindig jó egy jó profil volt pl egy belga vendégem elég jó a profilja elég későn írt de normálisan ,nem volt vele semmi gond az elején .Mondta megy a városba nem baj ha este 11pm-12pm kor jön haza .Mondom neki nem de legkésőbb éjjel 1am max 2am . vagy reggel 8 után és ha jön csengessen. Erre telefonálnak reggel 4kor hogy fél órán belül jön haza . Azt ilyet szól ő itt volt reggel 1 körül hiába csengetett nem halottam vagy nem volt jó a csengő tegyük fel hogy így volt akkor miért nem hívott fel érdekes reggel négykor működött minden ?
Valszeg nem volt itt bulizott és szart rám .

Nagyon felhígult a cs állomány 3-4 éve olyan volt mint egy kis család ,most meg rengeteg ingyen szállást kereső van ..

Post removed.
Posted August 24th, 2013 - 6:16 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
This post has been removed by the user.

Deleted Post
Posted August 24th, 2013 - 7:09 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
István teljesen igazad van, de nem szabad a plénumra igy profilokat kitenni.. kérlek ezt töröld és profil nélkül posztold ujra.. köszi A

Posted August 24th, 2013 - 7:12 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
Az enyém nagyon nagyon alacsony, de sok mással próbálom pótolni, hogy a nejem nem toreljálja ha "idegent" fogadok, csak azt aki már minket vagy engem már vendégül látott..
A

Posted August 24th, 2013 - 8:29 am by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Valóban nem ez a legfontosabb, hanem a profil alapján meglevő összhang. Viszont, amikor vendéget szörföltetsz, az egy helyzet, amit szerintem meg kell tapasztalnod ahhoz, hogy jó vendég legyél. Különben fel sem tűnhet, hogy mi mindenre nem figyelsz vendégként. Tehát az arány nem a legfontosabb, viszont nem is elhanyagolható. De zsák-a-foltját van itt is, tehát ami nekem szűrő, másnak meg "no probléma", együtt jól elvannak, a világ jobb lett.
Nálam fontos egyébként az, hogy a profil TELJES átalovasásával megpróbáljon a jelentkező megismerni engem, és a "szállás" adottségait, feltételeit, mielőtt bejelentkezik kanapéra. Ennek érdekében a profilomon van egy ellenőrző "easter egg", egy kérdés, amire kérek választ adni a kanapé-jelentkezőtől. Ha valaki a profilt átnézte, a kérdés megválaszolása könnyű. Ha nem nézte át, akkor meg miről beszélünk?

Posted August 24th, 2013 - 9:34 am from Budapest, Hungary
This member has chosen to allow only Couchsurfing members to see their group posts. To see this full converstion, sign up or log in.

Posted August 24th, 2013 - 9:52 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
Sajnos nagy igazság Szilárd hogy hiába a jó kanapé infod ha csesznek elolvasni . Meg a én kis csapatokat nem szeretem 3-4 ember együtt ,20 évesek stb tipikus fiatal ,3ember egy profil ,le írja sokszor az emberke hozza barátait de azt se írja fiú vagy lány e stb. Meg nincs profil az nálam nem ok....Egyébként nemrég csináltam új kanapé infot a profilomra 5.pontban meghatározva képpel kicsit vicces de jó ....sajna ezt sem olvassák el ....legalábbis nem mindenki azok közül aki kanapét kér tőlem .

Posted August 24th, 2013 - 6:02 pm by from Veszprem, Hungary (Permalink)
Hejhó, István!
Jó ez a képes profil. Sokatmondó.
A fiatal, személytelen megkeresők nálam is egyre többen lettek. zsinórban 8 decline a nyáron. még a nevemet sem írták be legtöbben a megkeresésbe...
De kedves, oktató célú válaszokat mindig kaptak.

Irén!
Nem volt sikeres esetünkben sikeres atyafi - szörfölés. Nyáron Csongárdon és Szegeden próbálkoztunk.
Viszont Csongrádon sokan segítettek szállás tippekkel. (igaz, hogy eleve csak ezt kértem tőlük) és egyikükkel találkoztam is egy sörre.

Posted August 25th, 2013 - 8:18 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
Sajnos vidéken nincs sok kanapé , pedig én is leszeretnék menni Keszthelyre ,de Badacsony is tetszik .Egyik helyen se voltam még soha . Itt az idő azért Keszthelyen van egy két host is . ))))

Posted April 29th, 2013 - 1:03 pm by from Budapest, Hungary (Permalink)
Szia Semmi harag nem a cs cseréli a neveket ,hanem ez egy külföldi oldal így előre tettem a kereszt nevem utána a család nevem ahogy a facebookon is....

Posted April 25th, 2013 - 7:34 am by from Budapest, Hungary (Permalink)
szia Szilard!

en sajnos/szerencsere majus 2an kezdek az uj munkahelyemen, de nagyon tetszik a csoport, kivancsian varom a fejlemenyeket.
udv

Mark