Location: Places >> Europe >> Germany >> Berlin >> Art, Language, Culture >> Dutchies in Berlin
Login for full access to Couchsurfing Groups. Not a member yet? Join our community!

Flatgenoot in Potsdam gezocht: 30m2 kamer in een 4-persoons flat
Posted June 8th, 2012 - 9:26 am by from Potsdam, Germany (Permalink)
Hallo allemaal,

onze huidige kandidaat heeft ons gisteren in de steek gelaten, dus zoeken we opnieuw naar een nieuwe flatgenoot.

Het appartement ligt in Potsdam-West op het derde verdiep van een gerenoveerde Altbau woning. We wonen praktisch naast Bhf Charlottenhof, wat je een goede verbinding geeft naar Berlijn (40min naar Alex), Potsdam Hbf (5min), Berlin Schönefeld (40min) en Golm (20min).
We wonen ook naast park Sans Souci en ongeveer 15mins wandelen van Potsdam centrum.

Je zou een 30m2 kamer in een 137m2 flat krijgen voor 430e/maand. We weten het: bijster duur voor Berlijn prijzen, maar daarvoor krijg je natuurlijk ook heel wat :)
De kamer is naar het oosten gericht, heeft een hardhouten vloer en is ongemeubileerd (hoewel er een bed en een sofa overgebleven is van de vorige bewoner). De flat heeft ruiten zowel naar het oosten als naar het westen en is al bij al zeer lichtrijk. Twee balkons, een aan iedere kant van de flat. We hebben een binnenhof die als gemeenschappelijke tuin dient. De keuken is bijna volledig uitgerust, enkel een vaatwas en een koffiezet ontbreekt. Hoewel we dan natuurlijk frivoliteiten als toasters, croque-monsieur-machine en een biertap hebben. De badkamer bevat een ligbad en een douche en huisvest ook onze wasmachine. We hebben een extra gasttoilet.

Momenteel zijn we 2 Duitse meiden en een Belg (dat ben ik) en we hebben redelijk mensenschuwe kat. Een van ons rookt op het balkon, we spelen wat guitar en ukulele, zijn redelijk ok in judo, paardrijden en fietsen :) We hebben ter entertainment ook een tafelvoetbal (binnen) en tafeltennis (buiten). De voertaal is meestal Engels, hoewel we allen ook Duits spreken. En we werken/studeren allen in de plantensektor.
's Avonds kletsen we meestal wat tijdens het avondeten, hoewel dat natuurlijk geen verplichting is. We kijken veel films of een episode van een of ander sitcom samen en aangezien er nogal wat cafe's in de buurt zijn, kan je ons daar ook wel eens vinden.

Hoe dan ook, als je interesse hebt, kom gewoon eens zien!

Nadine, Judith and Kenny